Η ΦΙΛΥΡΑ απευθύνεται :
στους νέους - στους άνεργους - στους μαθητές - στις γυναίκες - στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες - ΑΜΕΑ - στους μετανάστες
Συνδέσεις
Επικαιρότητα
poster-hmerida72
invitation-4(2)
Κοινωνική Αλληλεγγύη

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Δίνει το παρόν στις κοινωνικές ανάγκες

1η αποστολή Οκτώβριος 2007 Ν. Φειγάλεια
2η αποστολή Νοέμβριος 27-27 Καλλιθέα, Βούνεργο, Ανδρίτσαινα, Πύργος
3η αποστολή 12-13 Απριλίου 2008 Γούμερο Καρυά
και Συνεχίζει
Τις  Αποστολές στην Ηλεία
Στις πυρόπληκτες περιοχές
Με Βιβλία Λογοτεχνικα
Παιχνίδια και ΥΠ και μουσικά όργανα
για τους μαθητές της Ηλείας


 
Δώστε το παρόν
Δώστε χαρά

3ηΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Η  ΑΜΚΕ ΦΙΛΥΡΑ και η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ  καλούν τα μέλη- οργανώσεις  και τους φίλους τους να συμμετέχουν στην αποστολή- εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στην Ηλεία στις 12 και 13 Απριλίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο: 7.30 πμ Αναχώρηση ( Γ Σεπτεμβρίου  69)                                           
Αφιξη στην Ολυμπία αργά το απόγευμα αφού προηγηθεί επίσκεψη στην αρχαιολογικό χώρο  και στον τόπο αφής της Ολυμπιακής φλόγας και περιήγηση στην πανέμορφη λίμνη Καϊάφα ή Επίσκεψη στον Επικούρειο Απόλλωνα
Δείπνο. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της  Ολυμπίας
Κυριακή:9.00- 10.00π.μ Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
10.00- Αναχώρηση για το Δήμο Ωλένης που επλήγη από τις φωτιές. Παράδοση βιβλίων.  Υποδοχή από τους παράγοντες του χωριού. Επαφή με τους  κατοίκους και μαθητές της περιοχής. Εθελοντική Συμβολή στην αναδάσωση με πότισμα στα νεοφυτεμένα δενδρύλια. (Την ομάδα μας συνοδεύουν αμερικανοί φοιτητές εθελοντές )
Αναχώρηση μέσα από το πανέμορφο δρυοδάσος της Κάπελης. Γεύμα
Επιστροφή στην Αθήνα 9.00μ.μ.
 
Το πρόγραμμα πέρα από το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον έχει βαθύτατο κοινωνικό χαρακτήρα  γιατί είναι μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές.
Η συμμετοχή είναι 65.00 Ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει: Μεταφορές, διανυκτέρευση, πρωϊνό και τις εισόδους στις αρχαιολογικές περιοχές
Δηλώσεις και Πληροφορίες στα τηλέφωνα :Αντιγόνη  210-9618314, Μαρία 210-9626605 και 6944737831
Η συγκέντρωση των βιβλίων και παιχνιδιών  συνεχίζεται μέχρι τις 10 Απριλίου στα γραφεία της Ηράκλειας (Ηρακλείου 15 Γλυφάδα) και του Ερύμανθου  (Γ Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα). 
Συμμετέχουν οι ΑΜΚΕ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ», «ΦΙΑΛΗ», «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ», «Ι.Ο.Τ.Ε», «ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ», «ΟΙΚΟΡΑΜΑ», «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» εθελοντές από το Διεθνές Κέντρο Ελλ. και Μεσογειακών σπουδών και άλλοι φορείς.

Η 3η αποστολή μας στην Ηλεία που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Απριλίου με τη συνεργασία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλείας κ, Τσίπρη, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ηλείας, oλοκληρώθηκε με επιτυχία και γέμισε τις καρδιές μας με συγκίνηση.
Στην προσπάθειά μας αυτή έστειλαν βιβλία οι ΑΜΚΕ Ηράκλεια Ένωση Αττικής, Πολύμνια , Ερύμανθος, Πολιτιστική Πρωτοβουλία νέων, Ευ Ζην, Οικόραμα, Αρτεμις για την ιστεοκύτωση, Φιάλη, Acroart, Humanity s team, εθελοντές από το Διεθνές Κέντρο Ελλ. και Μεσογειακών σπουδών, η ομάδα Εμπρακτης Συμπαράστασης φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Εθελοντές Αντιδιαβρωτικών-Αναδασωτικών Σπορών και Αυτάρκειας, λογοτέχνες ανεξάρτητοι, η Εταιρεία Ελλ. λογοτεχνών, ο εκδοτικός οίκος ΑΛΚΥΩΝ  και πολλοί φίλοι.
Στα συγκινημένα και χαρούμενα παιδιά των σχολείων του πυρόπληκτου Γούμερου και στο Πολιτιστικό Κέντρο τής Καρυάς προσφέραμε 700 βιβλία, DVD του Π. Πισάνου, πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια και εξοπλισμό νηπιαγωγείου και μια τηλεόραση.
Επίσης η ομάδα μας πραγματοποίησε δύο συσκέψεις μια στην Ανδρίτσαινα και μία στο Γούμερο όπου οι φορείς συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για το σοβαρότατο θέμα της αντιμετώπισης της διάβρωσης και ερημοποίησης των καμένων εκτάσεων. Συζητήθηκε ότι για να  αναγεννηθούν τα δάση χρειάζεται μια συνολική δέσμη μέτρων, όπως η προστασία του δάσους από τη βόσκηση, η προστασία των άκαυτων θυλάκων, η δενδροφύτευση ( η οποία γίνεται περιορισμένα), η φυσική αναδάσωση ( που σε πολλά μέρη είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί) αλλά και η δοκιμασμένη στην Ελλάδα και άλλες χώρες μέθοδος  της σποράς σβόλων, από σπόρους ντόπιων δασικών φυτών, ψυχανθών και δημητριακών, η οποία σπορά είναι άμεσα αποτελεσματική στη συγκράτηση του πολυτιμότατου χώματος.
Τέλος, εκτός από την περιήγηση στις πυρόπληκτες περιοχές, επισκεφθήκαμε το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και το αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.

Ευχαριστούμε τις οργανώσεις και τους φίλους και όσους συνέβαλαν με όποιο τρόπο στην αποστολή αυτή και ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους έδωσαν το παρόν μαζί μας στις πυρόπληκτες περιοχές.
Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί. η  ΑΜΚΕ «Φιλύρα» εφ΄όσον υπάρχουν ακόμη  άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες για τη συγκέντρωση κάθε είδους σχολικού υλικού που θα χαρίσει έστω και ένα χαμόγελο στους μαθητές των σχολείων των πυρόπληκτων περιοχών.
Εξ άλλου πως μπορούμε να σταματήσουμε όταν οι μαθητές του Γυμνασίου του Γούμερου μας ζήτησαν μουσικά όργανα

4η Αποστολη στην Ηλεία

ΣΑΒΒΑΤΟ  28 και ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ        

                   4η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    Εμψυχώνουμε τους ανθρώπους , βοηθάμε στην αναβλάστηση της γης 

                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                                                                                               

Σάββατο: 7.30 π.μ. από Γλυφάδα (Ελευθερίου Βενιζέλου 54)                                                                                8.00 Αναχώρηση (Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Πανεπιστημίου 52 )                                            ΑΦΙΞΗ στην Ολυμπία. Επίσκεψη Μουσείου και περιήγηση στην πανέμορφη λίμνη Καϊάφα. (Ζαχάρω).

Επιστροφή στην Ολυμπία. Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.

Κυριακή:9.30 Αναχώρηση από Ολυμπία για το πανέμορφο χωριό Γούμερο με την πανοραμική θέα όλης της περιοχής. Συνάντηση με τους παράγοντες, τους κατοίκους και τους μαθητές του χωριού.

Μεταφορά μηνύματος αγάπης και συμπαράστασης από τους μαθητές της Αίγινας. Δρώμενα με τους μαθητές των σχολείων. Πλάσιμο σβόλων με σπόρους. Τραγούδια και παραδοσιακοί Χοροί. Επίδοση προσφερθέντων βιβλίων, παιχνιδιών και μουσικών οργάνων.   

Συμβολή στην αναβλάστηση της περιοχής με τη μέθοδο σποράς με σβόλους. (Την ομάδα μας συνοδεύουν αμερικανοί φοιτητές εθελοντές )

Αναχώρηση μέσα από το πανέμορφο δρυοδάσος της Κάπελης. Γεύμα σε γραφικό χωριό. Επιστροφή στην Αθήνα 9.00μ.μ

Το πρόγραμμα πέρα από το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον έχει βαθύτατο κοινωνικό χαρακτήρα  γιατί είναι μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές.

 Η συμμετοχή είναι 70.00 Ευρώ το άτομο (για τους νέους μέχρι 30 ετών 60.00 Ευ) και περιλαμβάνει: Μεταφορές, διανυκτέρευση, πρωϊνό και την είσοδο στο Μουσείο. 

            Δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες τηλέφωνα:, Μαρία Χατζή 210-9626605, 6944737831  και Αντιγόνη τηλ.210-9618314 μέχρι 24 Μαρτίου με προκαταβολή στο λογαριασμό της ΦΙΛΥΡΑ: GR28 0120 3390 0000 0008 6541 220 (θα ληφθεί υπ΄όψη η σειρά προτεραιότητας).

Διοργάνωση:Πολιτιστικό και Οικολογικό Κέντρο ΦΙΛΥΡΑ

Copyright © 2009 by Φιλύρα   •   All Rights reserved   •   E-Mail: filyra.culture@gmail.com                     Δημιουργία: Monitor